Sposób przygotowania

Oczyścić warzywa, kurę, zalać zimną wodą, zagotować, dodać 1 łyżeczke soli, po około 10 minutach zaczna pojawiać się szumowiny, ściągać je tak długo, aż przestana sie pojawiać. Dodac kostki rosołowe, zmniejszyć ogień i gotować do miękkości, doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Podawać z makaronem, kartoflami, mięso wyciągnąć na oddzielny talerz.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    piękny pomarańczowy kolor, skórki od cebuli nie dodawałaś?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Nie, bo cebula wyszła, dałam por
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Rosół to moja ulubiona zupa.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    moja teżulubiona

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !