Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z grzybami w sosie śmietankowo-marchewkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podgrzybek 1 szt
kurki 15 szt
pierś z kurczaka 20 dag
marchew 1 szt
Bulion grzybowy 1 szt.
śmietan słodka 150 ml
oliwa 1 łyżka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z grzybami w sosie śmietankowo-marchewkowym

Kurczaka pokrojonego w kostkę usmażyć na łyżce oliwy, dodać startą marchew, pokrojonego w plastry podgrzybka, kurki, podlać wrzącą wodą, dodać kostkę grzybową i dusić 15 minut, pod koniec dodać słodką śmietanę i doprawić pieprzem. Podawać z młodymi kartoflami posypanymi koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 07.07.2011 06:51
a co ty robiłeś w okolicach Czarnkowa, bo to ode mnie rzut beretem
pacpaw 06.07.2011 20:44
jak zobaczyłem te zdjęcia kurek na blogu aż żal ścisnął, że do lasu nie można się wybrać. W tamtym roku zbierałem grzybki w okolicach Czarnkowa także dawaj Jola znać jak już się pojawią :o)
Beatris 06.07.2011 11:29
Aż zatęskniłam za leśnymi grzybami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak