Sposób przygotowania

Kurczaka pokrojonego w kostkę usmażyć na łyżce oliwy, dodać startą marchew, pokrojonego w plastry podgrzybka, kurki, podlać wrzącą wodą, dodać kostkę grzybową i dusić 15 minut, pod koniec dodać słodką śmietanę i doprawić pieprzem. Podawać z młodymi kartoflami posypanymi koperkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Aż zatęskniłam za leśnymi grzybami.
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jak zobaczyłem te zdjęcia kurek na blogu aż żal ścisnął, że do lasu nie można się wybrać. W tamtym roku zbierałem grzybki w okolicach Czarnkowa także dawaj Jola znać jak już się pojawią :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    a co ty robiłeś w okolicach Czarnkowa, bo to ode mnie rzut beretem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !