Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rzodkiewka pęczek
śmietana 1 szkl.
papryka konserwowa 4 łyżki
kiełbasa chuda 8 dag
ogórki konserwowe 8 dag
szczypiorek
sól
pieprz
cukier do smaku
kefir 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z kiełbasą

1. Rzodkiewki umyj, osusz, zetrzyj je na tarce o dużych otworach. zsiadłe mleko lub kefir roztrzep ze śmietaną.
2. Do roztrzepanego ze śmietana mleka (kefiru) dodaj zmiksowaną paprykę konserwową, rzodkiewki i pokrojone w słupki ogórki.
3. Szczypiorek umyj, osusz, posiekaj. dodaj do zupy.
4. Kiełbasę pokrój w plastry, dodaj do chłodnika. Dopraw. Udekoruj i podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 27.12.2013 00:30
smaczny na upały
Krystyna32 24.11.2013 09:49
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak