Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Goloneczka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 kg
woda
bulion 1 kostka
Sól czosnkowa jodowana Prymat wg uznania
ocet balsamiczny 2 łyżeczki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Goloneczka

Golonkę włożyć do garnka. Wlać tyle wody, żeby przykryła mięso w całości. Wrzucić kostkę bulionową i przykryć garnek. Gotować ok.2,5-3 godziny. Po tym czasie golonkę przełożyć do naczynia do zapiekania, posypać obficie solą czosnkową i polać octem. Zapiekać ok.30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 26.01.2014 20:49
pięknie przyrumieniona
sunnymood 19.01.2012 21:49
to co męźczyźni lubią najbardziej:P
Weronika_eM 30.07.2011 20:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak