Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z fasolki szparagowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
rzodkiewki pęczek
ser biały 10 dag
kiełki 1/2 op.
oregano 4 gałązki
oliwa 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z fasolki szparagowej

1. Fasolkę dokładnie oczyść, jeśli trzeba, usuń twarde włókna, a nastepnie ugotuj ją w osolonym wrzątku, po czym całkowicie schłodź w zimnej wodzie, aby nie straciła koloru.
2. Rzodkiewki starannie umyj, po usunieciu listków osusz, a następnie zetrzyj je na tarce o grubych oczkach lub pokrój w wąskie słupki.
3. Ugotowaną i schłodzoną fasolkę przełóż na jeden większy półmisek lub kilka mniejszych talerzy. na niej połóż startą lub pokrojoną w słupki rzodkiewkę, a na niej rozsyp drobno pokruszony ser biały ser.
4. Sałatkę oprósz solą i pieprzem, a następnie skrop je oliwą, po czym udekoruj ziołami( np. tymiankiem) oraz ulubionymi kiełkami. Danie będzie ciekawie smakowało, jeśli podasz je z tostami białego pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 10.03.2013 19:37
pyszna salatka
Sroczka 03.05.2012 20:50
Też czasami robię podobną sałatkę. Bardzo ją lubię.
Jolanta14 05.02.2012 12:26
smaczna:)
Jolanta14 05.02.2012 12:26
smaczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak