Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek, z białek ubić pianę na sztywno. Potem dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy, wymieszać to dobrze. Następnie dodać mleko i do tego dodawać mąkę, aby ciasto nie było zbyt rzadkie Na koniec do ciasta naleśnikowego dodać trochę oleju, potem podczas smażenia już nie będzie potrzebny. Jedynie przed smażeniem pierwszego naleśnika trzeba wlać olej na patelnię. Ciasto nakładać na patelnię chochlą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    Wyglądają apetycznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !