Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścic w 0,5 szklanki mleka. Masło rozpuścic, dodlac resztę mleka i lekko podgrzac. Mąkę wymieszac z cynamonem i solą. Do mąki dodac mleko z masłem i rozpuszczone drożdże oraz cukier. Wyrobic gładkie i lśniące ciasto. Odstawic na około 40 minut do wyrośnięcia. Z ciasta formowac wałeczki i wiązac je w supełki. Ułożyc na blaszce z papierem do pieczenia. Posmarowac rozmąconym jajkiem i posypac cukrem kryształem. Odstawic az porządnie urosną. Piec w piekarniku z termoobiegiem w temp. 190 stopni przez około 10-12 minut ( na złoto) i wystudzic na kratce.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pyszniutkie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Pycha!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    apetyczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    mniam... mniam ... wyglądają pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !