Sposób przygotowania

Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę przesiać z kakao, budyniem i proszkiem do pieczenia i połączyć z masą z żółtek. Białka ubić na sztywną masę z dodatkiem soli i delikatnie połączyć z resztą. Ciasto wyłożyć do formy i piec ok 40min w 180 stopniach (w zależności od piekarnika). Gotowy biszkopt przekroić na 3 części. Wystudzone nasączyć aromatem rumowym lub naparem z kawy.
Krem przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodając mleko i masło (lub zrobić własny z budyniu i masła). Przełożyć nim biszkopty. Wierzch (3 biszkopt) posmarować delikatnie marmoladą i polać roztopioną polewą. Obsypać startą czekoladą lub posiekaną nożem.
***
przepis na biszkopt znalazłam w internecie i mimo obaw wyszedł świetny (niestety dół się przełamał przed zdjęciem;/)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    uwielbiam ciasta z czekoladą!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mbniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !