Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścic w 0,5 szklanki wody. W misce wymieszac mąkę z solą, i dwiema łyżeczkami ziół prowansalskich. Dodac letnią wodę, rozpuszczone drożdże i oliwę. Wyrobic głodkie i lśniące ciasto. Przykryc ściereczka i odstawic az podwoi swoją objętośc. Ciasto rozciągnąc palcami na dużej wysmarowanej oliwą blaszce. Posmarowac oliwą. Zrobic dołki palcem i powkładac do nich połówki oliwek. Posypac resztą ziół prowansalskich. Odstawic na 15 minut aby podrosło i piec w piekarniku z termoobiegiem w temp 200 stopni przez 15 minut. Podawac jeszcze lekko ciepłą do surówek lub zupy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dominika30

    napewno świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pysznie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Allice

    Pole am również z dodatkiem suszonych pomidorów.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !