Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik z suszonymi śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 1 szt
masło 4 łyżki
woda 1/8 l
śliwki suszone 400 g
sól do smaku
pieprz do smaku
wino czerwone 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: królik z suszonymi śliwkami

Porcje królika obsmażyć na maśle w średniej temperaturze na kolor złotobrązowy.Dodać płyn i suszone śliwki. przyprawić.Dusić 40—45 minut w garnku pod przykryciem.Z dodatkowego podprawiania sosu można zrezygnować. ponieważ rozgotowane śliwki w połączeniu z wywarem dają konsystencję kremową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak