Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

eskalopki w winie marsala

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 4 łyżki
sznycle cielęce 8 plastrów
sól do smaku
sok z cytryny 1 szt
masło 2 łyżki
wino 1/4 (marsala)

Przepis i sposób przygotowania na: eskalopki w winie marsala

Rozgrzać olej na dużej patelni.Sznycle włożyć na patelnię i w najwyższej temperaturze obsmażać 2—3 minuty z obu stron na kolor złoto- brązowy.Po usmażeniu oprószyć solą i pieprzem, wyjąć z patelni i trzymać w cieple.Z pozostałości po smażeniu i zwiną marsala przygotować sos. Olej zlać, wino wlać do gorącej patelni, zagotować i mieszając nieco wygotować, oddzielając pozostałości ze smażenia od dna patelni.Dodać sok cytrynowy.Doprawić trochę solą i pieprzem.Wmieszać do sosu masło przy użyciu trzepaczki. Sznycle polać sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak