Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa koperkowa z klopsikami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

poniżej
poniżej
poniżej

Przepis i sposób przygotowania na: zupa koperkowa z klopsikami

1.2 litra bulionu drobiowego
1 duży pęczek kopru
1 marchew
1szkl mleka
sok z 1 cytryny
sól pieprz

20 dag mielonego mięsa drobiowego
1 jajko
5 łyżek bułki tartej
2 łyżki mąki
sól pieprz


przygotowanie:
przygotuj pulpeciki: do mięsa dołóż bułkę tartą, wbij jajko, przypraw solą i pieprzem. uformuj klopsiki i oprusz je mąką. w garnku zogotuj bulion. marchew obierz i pokrój w paski. dodaj do bulionu i pogotuj. włóż pulpeciki i gotuj 15 min. wyjmij je łyżką cedzakową..koperek grubo posiekaj i dodaj na koncu.wlej mleko do bulionu i mieszaj. przypraw do smaku sola i pieprzem oraz sokiem z cytryny. włóż pulpeciki i koperek i gotuj 5min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 26.03.2012 06:53
super
BozenA 08.10.2011 10:21
świetna
BozenA 08.10.2011 10:21
świetna
Natalia/tubisiek 10.09.2011 21:31
na pewno smaczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak