Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron tagliatelle ze smażoną papryką, borowikami, szpinakiem, pomidorami suszonymi oraz płatkami parmezanu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 400 g
oliwa 4 łyżki
borowiki 100 g
czosnek 2 ząbki
pomidory suszone Smak 4 szt
szpinak świeży 80 g
bazylia do dekoracji
orzeszki pini (prażone) 2 łyżki
szalotka 2 szt
parmezan 4 płatki
papryka 100 (smażona)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron tagliatelle ze smażoną papryką, borowikami, szpinakiem, pomidorami suszonymi oraz płatkami parmezanu

Na rozgrzanej oliwie z oliwek obsmażyć pokrojone borowiki, szalotkę, czosnek, suszone pomidory i smażoną paprykę Smak. Całość doprawić do smaku przyprawą do spaghetti, a pod koniec połączyć z liśćmi szpinaku i ugotowanym wcześniej makaronem. Gotową pastę przełożyć na talerz, posypać płatkami parmezanu i orzeszkami pinii. Makaron udekorować liśćmi bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 12.12.2011 22:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak