Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos kaparowy z gotowanym jajkiem i anchois

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 50 ml
oliwa 100 ml
musztarda 1 łyżka
ogóreczki z curry Smak 2 szt
kapary całe Smak 1 łyżka
sok z połowy cytryny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
anchois
borowiki kilka sztuk
jajko ugotowane na twardo 1 szt
szalotka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos kaparowy z gotowanym jajkiem i anchois

Oliwę, bulion i musztardę dokładnie połączyć, dodać pozostałe, pokrojone składniki sosu. Całość wymieszać, doprawić do smaku i odstawić do lodówki. Tak przygotowany sos doskonale komponuje się z rybami wędzonymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 11.09.2011 19:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak