Sposób przygotowania

Sos:
Cebule drobno kroimy i podduszamy na oliwie. Rabarbar kroimy w kostek i dorzucamy do cebuli. Mieszamy. Po chwili dolewamy ocet balsamiczny i gotujemy.
Odcedzamy przez sitko.
Szparagi kroimy na pół. Kładziemy na posmarowanej oliwą dużej blaszce. Skrapiamy odrobiną oliwy po wierzchu, solimy i pieprzymy do smaku. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175* C i pieczemy około 45 minut.
Po upieczeniu wykładamy na talerz i polewamy sosem z rabarbaru.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię szparagi:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Interesujące połączenie smaków.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    A to ciekawe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !