Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane szparagi w sosie rabarbarowym.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 2 pęczki
cebula biała 1 szt
rabarbar 4 sztuki
ocet balsamiczny 250 biały

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane szparagi w sosie rabarbarowym.

Sos:
Cebule drobno kroimy i podduszamy na oliwie. Rabarbar kroimy w kostek i dorzucamy do cebuli. Mieszamy. Po chwili dolewamy ocet balsamiczny i gotujemy.
Odcedzamy przez sitko.
Szparagi kroimy na pół. Kładziemy na posmarowanej oliwą dużej blaszce. Skrapiamy odrobiną oliwy po wierzchu, solimy i pieprzymy do smaku. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175* C i pieczemy około 45 minut.
Po upieczeniu wykładamy na talerz i polewamy sosem z rabarbaru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 01.02.2014 20:21
bardzo ciekawy pomysł
Grażyna13 29.11.2012 19:15
A to ciekawe :)
zdzislawa2 20.02.2012 12:06
ciekawe
anemon 26.11.2011 08:28
Interesujące połączenie smaków.
ben-ka 10.07.2011 09:41
lubię szparagi:)
Małgorzata113 05.07.2011 09:26
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak