Sposób przygotowania

FARSZ:
50 dag jagód
10 łyżek cukru
szczypta cynamonu
1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej

POLEWA:
25 dag cukru pudru
3 łyżki słodkiej śmietany
3 łyżki soku jagodowego

Jagody wymieszaj z cukrem,cynamonem oraz mąka ziemniaczaną. Składniki na ciasto zagnieć i cienko rozwałkuj na oprószonej mąką stolnicy. Wykrój ok 15 krążków o śr 10cm. Na każdym połóż łyżeczkę jagód. Zlep pierożki i posmaruj żółtkami. Piecz 30 min w 180st. Połowę cukru pudru wymieszaj ze śmietaną. Posmaruj masą ostudzone pierożki. Resztę cukru utrzyj z sokiem owocowym, polej pierożki tworząc wzorki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !