Sposób przygotowania

Ziemniaki rozgnieć na puree i razem ze startym na drobnej tarce burakiem dodać do mięsa. Podczas wyrabiania masy dodawać kolejno: jajko, śmietanę, drobno posiekaną cebulę zeszkloną na 1 łyżce oleju, pokrojone ogórki i przyprawić do smaku. Z masy formować małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym pozostałym oleju. Podawać z frytkami lub odsmażanymi ziemniakami i Sałatką grecką Smak.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ale świetne, muszę też zrobić kotlety z burakami
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    prawdziwa uczta dla mojego podniebienia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    niebo w gębie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    robiłam, są wyśmienite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !