Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka risotto z rydzami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 40 dag
rydze 70 dag
cebula 1 sztuka
tłuszcz 4 łyżki
śmietana 3 łyżki
papryka 0,5 sztuki
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
ser gouda 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka risotto z rydzami

Ryż ugotować na sypko z dodatkiem papryki. Rydze oczyścić, opłukać i pokrajać w paseczki. Cebulę pokrajać i zrumienić, dodać rydze, śmietanę í razem poddusić. Wymieszać z ryżem, przyprawić do smaku, włożyć do naczynia wysmarowanego tłuszczem i wysypanego tartą bułką; zapiec w piekarniku. Podawać zapiekankę posypaną tartym serem - z surówkami. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 05.07.2011 09:37
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak