Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z truskawkami i czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1 kg
kremówka 2 szkl
czekolada
serki waniliowe 2 szt
galaretka truskawkowa
cukier puder 4 łyż
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z truskawkami i czekoladą

Śmietane ubić z 2 łyżkami cukru. Połącz z serkiem. Żelatynę zmieszaj z małą ilością wody, ogrzewaj do rozpuszczenia. Truskawki opłucz, osypułkuj. Odłóż połowę, resztę pokrój, posyp cukrem i rozgniec widelcem. Czekoladę stop. Galaretkę rozpuść. Rozgniecione truskawki zmieszaj z 1/3 masy śmietankowej i 1/2 żelatyny. Resztę masy połącz z czekoladą i resztą żelatyny. Masy powleweaj na biszkopt w tortownicy. Gdy serek stężeje ułóż resztę truskawek. Polej galaretką. Chłódź ok 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 05.07.2011 09:37
świetny przepis
Emilia22 05.07.2011 09:16
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak