Sposób przygotowania

Migdały sparzyć, zdjąć z nich skórki, następnie prażyć ok. 10 minut w piekarniku. Następnie drobno posiekać zmieszać z mąką, cukrem, masłem i solą. Wyrobić ciasto aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Uformować kulki i położyć je na wysmarowanej masłem i posypanej mąką blaszce. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Czekoladę na polewę rozpuścić na parze i wymieszać ze śmietaną. Kulki połączyć po dwie i powoli wlewać między nie czekoladę. Odstawić do stwardnienia czekolady. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !