Sposób przygotowania

Filety z kurczaka opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój w dużą kostkę.Patyczki do szaszłyków włóż na pół godziny do gorącej wody - dzięki temu podczas pieczenia się nie spalą, a mięso bedzie lepiej schodzić po upieczeniu. Olej, koncentrat pomidorowy, łyżeczka majeranku, sól oraz pieprz wymieszaj. Do tak przygotowanej marynaty włóż mięso, odstaw na 15 min w chłodne miejsce. Zamarynowane mięso nałóż na patyczki, skrop octem balsamicznym i ułóż na grilu. Piecz ok 5 min z obu stron. Upieczone skrop lekko octem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !