Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z piersi kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 40 dag
koncentrat pomidorowy 1 łyż
olej 1 łyż
ocet balsamiczny 2 łyż
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z piersi kurczaka

Filety z kurczaka opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój w dużą kostkę.Patyczki do szaszłyków włóż na pół godziny do gorącej wody - dzięki temu podczas pieczenia się nie spalą, a mięso bedzie lepiej schodzić po upieczeniu. Olej, koncentrat pomidorowy, łyżeczka majeranku, sól oraz pieprz wymieszaj. Do tak przygotowanej marynaty włóż mięso, odstaw na 15 min w chłodne miejsce. Zamarynowane mięso nałóż na patyczki, skrop octem balsamicznym i ułóż na grilu. Piecz ok 5 min z obu stron. Upieczone skrop lekko octem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 05.07.2011 09:49
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak