Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z smażonymi pomidorami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bazylia
masło 1 łyżka
sól
pomidor 1 szt
czosnek
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat 1 szt
majonez 1 łyzka
jogurt naturalny 1 szt
pstrąg 1 filet
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z smażonymi pomidorami

Pstrąga solimy solą ziołową .Kropimy cytryna .Smażymy na masełku .
Pomidora kroimy w plastry ,smażymy na patelni ,na maśle po smażeniu pstrąga .Solimy .
Na filet kładziemy usmażonego z obu stron pomidora ,na to listek bazylii i następny filet .Podajemy z sosem czosnkowym .Majonez mieszamy z jogurtem z sosem w proszku i wyciśniętym ząbkiem czosnku. Sos musi być silnie schłodzony .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 10.10.2011 10:41
pychotka ;)
eduszo
eduszo 07.07.2011 21:35
Ciekawe danie.
pioge7 05.07.2011 18:25
mniam
aguus 05.07.2011 13:33
ciekawe połączenie smaków:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak