Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kapusty z kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
cebula 3 szt.
ziemniaki 35 dag
marchew 50 dag
bulion 1 l
kości wędzone 20 dag
metka 50 dag
smalec 2 łyżki
sól
pieprz
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kapusty z kiełbasą

1. Metkę pokrój na plasterki. Kości opłucz. Cebule, marchewki i ziemniaki obierz, pokrój na kawałki. Kapustę oczyść, posztkuj.
2. Metkę i cebulę podsmaż na smalcu. Dodaj warzywa, duś 5 min. Zalej gorącym bulionem, włóż kości, przypraw, gotuj 30 min. Przed podaniem posyp natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.12.2013 09:50
fajne smaki
Bernadeta 14.05.2013 08:18
smaczny gulasz
Żaneta1 26.03.2012 15:06
super
Żaneta1 26.03.2012 15:06
super
Żaneta1 26.03.2012 15:06
super
tomek18 12.11.2011 13:22
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak