Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane parówki z żółtym serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki 6 szt.
ser żółty 6 plasterków
ciasto francuskie 1 op.
papryka mielona
żółtko jajek
sezam 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane parówki z żółtym serem

1. Mrożone ciasto francuskie pozostaw na noc w lodówce, aby się dobrze rozmroziło. Rozłóż, pokrój na trójkąty.
2. parówki obierz z osłonek, każdą owiń plasterkiem sera. Kawałki ciasta posyp odrobiną papryki, ułóż parówki. Dokładnie owiń ciastem (końce ciasta podwiń pod spód).
3. Parówki ułoż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wierch posmaruj żółtkiem, posyp sezamem. Piecz ok. 20 min. w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.12.2013 00:00
bardzo smaczna taka kolacyjka
pestka 25.12.2013 17:30
bardzo smaczna kolacja
malina 03.08.2013 11:39
świetna kolacja
fotoviderek 02.08.2013 07:49
Lubię takie :)
RenataZ-et 07.05.2012 22:50
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak