Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę. Wymieszać ją z majonezem, sokiem z cytryny i 1 łyżeczką soli. Kurczaka oczyścić, lekko podważyć mu skórę. Pod skórą rozsmarować majonez z cebulą. Kurczaka z wierzchu posypać solą czosnkową i przyprawą do drobiu (z obu stron). Ułożyć go w naczyniu do zapiekania. Piec ok.90 minut. 30 minut przed końcem pieczenia kurczaka odwrócić, żeby przyrumienił się też z drugiej strony.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    swietny kurczaczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !