Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelowy boczek z grilla

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brązowy cukier 2 łyżki
limonka 1 szt.
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
boczek 1/2 surowy

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelowy boczek z grilla

Boczek umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do szklanego naczynia.

W rondlu roztopić brązowy cukier, dodać karmelowe piwo, sok wyciśnięty z limonki, biały pieprz i sól. Zagotować i ostudzić. Tak przygotowaną marynatą zalać kostki boczku. Przykryć naczynie folią spożywczą i odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.

Kostki boczku nadziewać na patyki do szaszłyków. Grillować na rozgrzanym ruszcie około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 22.12.2011 08:41
niespotykane polaczenie
Gosia40 31.07.2011 11:32
Karmelowy boczek... Zapowiada się bardzo smacznie:)
aguus 26.07.2011 09:17
Super przepis!
Nina7 10.07.2011 04:24
Tak przyrządzonego boczku jeszcze nie jadłam... Koniecznie muszę wypróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak