Sposób przygotowania

Boczek umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do szklanego naczynia.

W rondlu roztopić brązowy cukier, dodać karmelowe piwo, sok wyciśnięty z limonki, biały pieprz i sól. Zagotować i ostudzić. Tak przygotowaną marynatą zalać kostki boczku. Przykryć naczynie folią spożywczą i odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.

Kostki boczku nadziewać na patyki do szaszłyków. Grillować na rozgrzanym ruszcie około 30 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Tak przyrządzonego boczku jeszcze nie jadłam... Koniecznie muszę wypróbować:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Super przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Karmelowy boczek... Zapowiada się bardzo smacznie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    niespotykane polaczenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !