Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kapusta z bekonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
cebula 1 szt
jabłko 1 szt
boczek wędzony 15 dag
ocet winny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kapusta z bekonem

Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, osolić i ugotować dodając odrobinę octu. Gdy miękka odlać wodę. Pokrojony w kostkę boczek zrumienić, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Boczek połączyć z kapustą, dodać utarte na tarce o dużych otworach jabłko, wymieszać, przyprawić pieprzem, octem i chwilę poddusić. Kapustę podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 09.10.2013 14:34
smaczna przystaweczka
Wacław 24.11.2011 08:51
pyszny obiadek !
przejs 30.09.2011 15:12
mniammmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak