Sposób przygotowania

Awokado obieram i wyjmuję pestkę, skrapiam sokiem z limonki i rozgniatam widelcem. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, drobniutko pokrojoną cebulę i posiekaną kolendrę.

Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Pastę podaję z białym pieczywem lub z grzankami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    robiłam ale z innymi dodatkami, wyszło zaskakujaco dobre :)
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    zastanawiam się nad tym smakiem. Czasem boimy się coś nowego wprowadzić a potem okaże się zaskakująca smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Misia53, w przypadku awokado miałam dokładnie tak jak Ty.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    do póki nie spróbujemy to się nie przekonamy co smakuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    IZABELA NOWAK -slonce, masz rację.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    no to może któraś zrobi i opisze nam smak:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    też jeszcze nie próbowałam robić ale chyba się skuszę
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Na próbę proponuję zrobić połowę porcji. Moim zdaniem ważne jest dość mocne doprawienie, pasta ma być wyrazista w smaku. Trudno opisać jak smakuje, samo awokado jest raczej takie bezbarwne w smaku, to wszystkie te dodatki decydują o efekcie końcowym.
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    śliczne zdjęcie i bardzo ciekawy przepis:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    super
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    super
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    jeszcze nie robiłam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo mi się podoba ten przepis,ale nie jadłam jeszcze
  • 2
    original
    Opublikowano

    junox

    świetne składniki i na pewno pyszna,ale dlaczego tak trudna nazwa??podoba mi się przepis,warto spróbować:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    junox, dziękuję i polecam, a nazwa faktycznie dla nas trudna dlatego, że jest to przepis z kuchni meksykańskiej.
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    chętnie sięgnę po taka kanapkę:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ciekawe,dla mnie nowość !
  • 0
    img_2616
    Opublikowano

    asiatok

    Uwielbiam guacamole. Moje robię z innymi dodatkami :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    Znam i lubię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !