Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty deser z przecierem malinowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 op
mleko 1/2 l
śmietana 200 ml
cukier puder 1 łyż
cukier wanilinowy 1 łyż
maliny świeże 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty deser z przecierem malinowym

Budyń ugotuj na mleku, ostudź. Szklankę malin zmiksuj, przetrzyj przez sito, aby oddzielić pestki. Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem i waniliowym. Budyń zmiksuj, delikatnie wymieszaj z połową bitej śmietany. Do wysokiej szklanki włóż 3-4 łyżki kremu budyniowego , polej przecierem malinowym, przykryj resztą kremu. Wierzch udekoruj bitą śmietaną i owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak