Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane szaszłyki z kiełbasą w cytrynowym pieprzu

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa czosnkowa 1/2 kg
pieczarki 20 dag
papryka żółta 2 szt.
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 opakowanie
oliwa 60 ml
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane szaszłyki z kiełbasą w cytrynowym pieprzu

Kiełbasę pokroić na plastry o szerokości około 2 cm. Przełożyć do szklanego naczynia, dodać opakowanie pieprzu cytrynowego oraz oliwę z oliwek. Wymieszać składniki, przykryć folią spożywczą i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin (najlepiej na całą noc).

Pieczarki umyć, osuszyć i umieścić w garnku. Zalać gorącą wodą z dodatkiem soli. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut. Przecedzić.

Papryki umyć, oczyścić i pokroić na mniejsze części.

Na patyki do szaszłyków nadziewać na przemian kiełbasę, pieczarki i paprykę. Ułożyć na tacy do grillowania, a następnie na rozgrzanym ruszcie. Grillować po 6 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 13.01.2015 16:22
bardzo fajne szaszłyki
Mati13 01.08.2011 21:35
doskonałe
Gosia40 30.07.2011 13:42
Smacznie i kolorowo!
aguus 26.07.2011 09:16
Bardzo apetyczne!
MAR3STA 20.07.2011 20:49
świetne!
pawel6 07.07.2011 08:54
Super pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak