Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić na plastry o szerokości około 2 cm. Przełożyć do szklanego naczynia, dodać opakowanie pieprzu cytrynowego oraz oliwę z oliwek. Wymieszać składniki, przykryć folią spożywczą i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin (najlepiej na całą noc).

Pieczarki umyć, osuszyć i umieścić w garnku. Zalać gorącą wodą z dodatkiem soli. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut. Przecedzić.

Papryki umyć, oczyścić i pokroić na mniejsze części.

Na patyki do szaszłyków nadziewać na przemian kiełbasę, pieczarki i paprykę. Ułożyć na tacy do grillowania, a następnie na rozgrzanym ruszcie. Grillować po 6 minut z każdej strony.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Super pomysł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Bardzo apetyczne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Smacznie i kolorowo!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    doskonałe
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    bardzo fajne szaszłyki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !