Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąki, dodać przemielony ser, jajka i cukier waniliowy. Szybko zarobić ciasto. Następnie uformować wałek, kroić skośne kluseczki. Gotować w osolonej wodzie kilka minut od wypłynięcia na powierzchnię. Do naczynia wlać jogurt, dodać 2/3 owoców, zmiksować. Przyprawić do smaku cukrem pudrem. Kluseczki wyłożyć na talerze, polać jogurtem, posypać pozostałymi jagodami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny obiadek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    to coś dla mnie :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają wspaniale.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    apetycznie wygląda, takich kluseczek jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !