Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan nadziewany mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
czosnek 2 ząbek
cebula
sól
pieprz
oregano
przecier pomidorowy
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan nadziewany mięsem mielonym

Cebulę posiekać podsmażyć na patelni dodać mięso mielone, przyprawić solą, pieprzem, oregano, dodać posiekany czosnek. Bakłażany umyć, przekroić na pół wzdłuż, wykroić miąższ zostawiając ok. 1 cm od skórki. Nałożyć do środka farsz mięsny, zapiekać przez około 30 minut w 180 s. Na koniec polać przecierem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak