Sposób przygotowania

Mięso mielone przełożyć do szklanego naczynia, dodać żółtko, bułkę tartą, przyprawę do mięsa mielonego, czosnek granulowany, pieprz czarny oraz sól. Wymieszać. Połączyć z pianą ubitą z białka. Przykryć folią spożywczą i odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Masę mięsną podzielić na trzy równe części.

W rondlu rozgrzać olej.

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do jednej części masy mięsnej. Wymieszać. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Wrzucać na gorący tłuszcz. Smażyć przez 2 minuty, wyjąć i ułożyć na papierowym ręczniku.

Paprykę oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w kostkę, dodać do drugiej części masy i postąpić tak samo jak z masą mięsno-cebulową.

Ser feta pokroić w kostkę. Z trzeciej części masy mięsnej formować kulki wkładając w środek każdej po kostce sera. Smażyć na rozgrzanym oleju 2 minuty, osączyć z tłuszczu.

Patyki do szaszłyków zmoczyć zimną wodą. Nadziewać na nie podsmażone kulki w różnych smakach. Grillować na rozgrzanym ruszcie 10 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Kulki w różnych smakach - super propozycja:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Fajny pomysł na grillowane mięso mielone:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowite kuleczki..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !