Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptysiowy wieniec z soczystym ananasem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 10 dag
woda 1 szkl
szczypta soli
jajko 4 szt
budyń waniliowy 1 op
mleko 1/2 l
miękkie masło 5 dag
ananas z puszki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ptysiowy wieniec z soczystym ananasem

Budyń ugotuj na mleku, ostudź. W rondelku masło zagotuj z wodą i szczyptą soli. Dodaj mąkę, wymieszaj. Mieszając podgrzewaj całość do czasu, aż jednolite ciasto zacznie odstawać od ścianek naczynia. Zestaw je z ognia, przestudź. Do ciasta dodawaj kolejno jajka i ucieraj, aż wystygnie. Napełnij nim szprycę. na blachę wyłożonąpergaminem lub do tortownicy wyciśnij ciasto, nadając mu kształt wieńca. Piecz ok 25 min w temp 190st. Budyń zmiksuj z masłem. Kremem i plasterkami ananasa przełóż przekrojony wieniec. Oprusz cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak