Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, posiekać nożem. Do miski wlać żółtka, wsypać cukier i cukier waniliowy, utrzeć, dodać śmietanę, wymieszać. Utarte żółtka ze śmietaną wlać do mąki i zagnieść ciasto. Odłożyć na pól godziny w chłodne miejsce. Następnie rozwałkować i przełożyć do przygotowanej brytfanny, wyłożyć masę makowa, ozdobić pozostałym ciastem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 50 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    uwielbiam ciasto z makiem,za pozwoleniem dodaję przepis do mojej ksiegi :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 4
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda super.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszne ciasto
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bqardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !