Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 5 dag
mały por 1 szt
kukurydza 1 op
majonez 2 łyż
tuńczyk 1 (filet w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem

Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie, ostudź. Por oczyść, opłucz, pokrój w talarki. Połóż na sicie, przelej wrzątkiem, dokładnie odsącz. Kukurydzę i tuńczyka osącz z zalewy. Majonez utrzyj z 2 łyżkami oleju z tuńczyka. Ryż wymieszaj z porem, kukurydząi rozdrobnionym tuńczykiem. Dopraw do smaku mieloną papryką, solą i pieprzem. Polej przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak