Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szczupak pod orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczupak 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
masło 2 łyżki
skórka z cytryny
sok z cytryny
wino białe 6 łyżek
natka pietruszki 1 pęczek
sól
orzechy włoskie 4 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: szczupak pod orzechami

Oczyszczoną rybę natrzyj sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Masło wymieszaj z bułką tartą, orzechami, skórka z cytryny i 1/4 posiekanej natki. Resztę natki włóż do wnętrza ryby.
Szczupaka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrop winem i piecz 15 min. w temp. 200 stopni. Następnie posyp panierką orzechową i piecz kolejne 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 04.12.2011 13:29
pycha
Grażyna13 30.11.2011 12:32
Super !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak