Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sandacz pieczony z warzywami 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz 2 szt.
papryka czerwona 2 szt.
żółta papryka 2 szt.
cebula biała 3 szt.
cukinia 1 szt.
pomidorki koktajlowe 10 dag
czosnek 3 ząbki
rozmaryn kilka gałązek
olej 10 łyżek
sok z cytryny
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: sandacz pieczony z warzywami 2

Ryby opłucz, osusz, natrzyj pieprzem i solą. Chłódź 30 min. Ryby natnij w kilku miejscach, w nacięcia włóż po kilka igiełek rozmarynu.
Warzywa oczyść, pokrój w duże kawałki. Warzywa oprócz pomidorków ułóż na blasze, oprósz pieprzem, solą i gałązkami rozmarynu. Polej połową oleju. Piecz 15 min. w temp. 200 stopni. Dodaj posiekany czosnek, wymieszaj, włóż pomidory, a na nich ułóż ryby. Polej ryby olejem i piecz kolejne 35 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 21.01.2012 13:59
ekstra rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak