Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg pieczony z ogórkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrągi 4 szt.
ogórki świeże 1 kg
cebula biała 2 szt.
koperek 1 pęczek
cytryna 2 szt.
Gorczyca biała cała Prymat 1 płaska łyżeczka
masło 8 łyżeczek
sól
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg pieczony z ogórkami

Cytryny sparz, pokrój w plasterki. Ryby natrzyj solą i pieprzem. Do środka każdej włóż plastry cytryny, po gałązce koperku i łyżeczce masła.
Opłukane ogórki pokrój w cienkie plasterki. Cebule pokrój w półplasterki. Ogórki i cebulę wymieszaj z gorczycą, olejem, szczyptą soli i pieprzu.
Przygotuj 4 kawałki alufolii. Na błyszczącej stronie rozłóż jarzynkę ogórkową. Na jarzynce połóż ryby, obłóż kawałeczkami pozostałego masła. Folię zawiń, ułóż rybne paczuszki na blasze i piecz 30 min. w 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena67 08.11.2011 10:19
Jeszcze z ogórkiem nie próbowalłam.
Krystyna32 18.08.2011 19:10
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak