Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 1.5 tabl
masło 2 łyż
żółtko jajek 3 szt
białko 1 szt
śmietana kremówka 150 ml
wiśniówka 2 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Czekoladę połam na kawałki, włóż do stalowej miski, umieść ją nad garnkiem z gotującą wodą, rozpuść na parze. Żółtka z wiśniówką ubij na parze na puszystą masę. Połącz ze stopionym masłem i stopniowo dodawaną czekoladą. Białko i kremówkę ubij osobno na sztywną pianę. Dodaj je do masy czekoladowej, delikatnie wymieszaj. Otrzymany mus nałóż do pucharków, schłódź. Przed podaniem ozdób listkiem mięty lub świeżymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 30.10.2014 16:39
jaki smakołyk :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak