Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z papryką i parówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała z puszki 1 szt
cebula 1 szt
parówki cienkie 4 szt
kostki rosołowe 3 szt
boczek wędzony 10 dag
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
papryka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z papryką i parówkami

Pokrojony w kostkę boczek zrumienić na oleju, dodać posiekaną cebule, zeszklić. Następnie wsypać pokrojoną paprykę i parówkę. Smażyć około 5 minut. Z 5 szklanek wody i kostek rosołowych ugotować bulion, dodać koncentrat pomidorowy, fasolę, usmażoną paprykę z parówkami, przyprawić do smaku. Wszystko gotować około 15 minut. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 04.03.2013 00:25
Nie jadłam takiej jeszcze.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak