Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pularda po nicejsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pularda 1 szt
oliwa 6 łyżek
cebula 3 szt
papryka czerwona 2 szt
pomidory bez skóry 500 g
czosnek 2 ząbki
cukinia 1 szt
bakłażan 1 szt
mąka 1 łyżka
pietruszka posiekana 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pularda po nicejsku

pulardę podzielić na porcje. olej rozgrzać, obsmażyć kawałki ze wszystkich stron.Cebule obrać i pokrajać w plastry.strąki papryki pokrajać w długie, cienkie paski. Plastry cebuli i paski papryki smażyć w niskiej temperaturze 3—4 minuty w 2 łyżkach oleju.Dodać posiekane pomidory i drobno pokrajane ząbki czosnku. Smażyć dalej ok. 3 minut.Warzywa dodać do mięsa. przyprawić pieprzem i solą. dusić 30—45 minut w garnku pod przykryciem. Ewentualnie dolać nieco wody. aby się nie przypaliło. Cukinię i bakłażan pokrajać w plastry, oprószyć mąką i usmażyć w 4 łyżkach oliwy z oliwek na złotobrązowy kolor.Porcje pulardy ułożyć z duszonymi warzywami podgrzanym półmisku.Udekorować plastrami cukinii i bakłażana.Posypać siekanymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak