Sposób przygotowania

Ziemniaki i cukinię obrać. Ziemniaki i cebulę zetrzeć na drobnej tarce. Cukinię zetrzeć oddzielnie na tarce o dużych otworach, posolić gdy puści sok, odcisnąć. Pieczarki umyć i drobno posiekać. Odciśniętą cukinię połączyć z utartymi ziemniakami, dodać jajka, pieczarki, mąkę, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Łyżką nakładać placki na rozgrzany na patelni olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z sosem pieczarkowym lub gulaszem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne połączenie.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszne placuszki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !