Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z ciasta francuskiego z krewetkami, czarnymi oliwkami, bazylią, posypana serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/3 op.
krewetki 15 szt
oliwki czarne 10 szt
bazylia świeża 10 liści
oliwa 1 łyżka
ser grecki tarty 2 łyżki
przyprawa pikantna do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z ciasta francuskiego z krewetkami, czarnymi oliwkami, bazylią, posypana serem

Na blacie ciasta rozłożyć równomiernie krewetki, czarne oliwki i liście bazylii, skropić oliwą, doprawić przyprawą pikantną i czosnkiem,, zwinąć ciasno wzdłuż najdłuższego boku, naciąć co jakiś czas, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni z termoobiegiem, po 10 minutach pieczenia posypać serem tartym i zapiekać jeszcze 10 minut. Wyjąć i pokroić na mniejsze porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak