Sposób przygotowania

# porcja mięsa gotowanego np z zupy z poprzedniego dnia
# 1 mały kalafior
# 1 mały brokuł
# 1 jajko
# mała cebula
# pół szklanki mleka
# pół kajzerki
# 1 łyżka masła lub marg.
# 1 łyżka mąki
# 1 łyżka oleju
# 1/2 łyżki curry
# sól
# pieprz




Przygotowanie:
Różyczki kalafiora i brokuła obgotować w osolonej wodzie.Cebulę pokroić w kosteczkę zeszklić na patelni i zagnieść z przemielonym mięsem i wcześniej namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem.doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy uformować kulki , obtaczać je w mace i usmażyć na tłuszczu.W rondlu rozgrzać tłuszcz , oprószyć mąką i curry zasmażyć. Wlać mleko i wywar z jarzyn 3/4 szklanki mocno mieszać aby nie zrobiły się grudki.Doprawić do smaku solą i curry.Do gorącego sosu dodać różyczki warzyw, któtko podgrzać. Do talerzy nakładać sos z jarzynką i na wierzch pulpeciki. Smakują z pieczywem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    zjadłabym z wielką chęcią.
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pychota;P
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawa potrawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    same pyszności u ciebie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutkie danie !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    też takie lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smakowo w moim guście i do tego pięknie podane.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !