Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać szczyptę soli, jajka, szpinak i zarobić ciasto dodając gorącej wody. Zawinąć w folię i odłożyć na kilkanaście minut. Na 1 łyżce oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać do przeciśniętego przez praskę sera, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować, powycinać szklanką krążki. Na każdy krążek nałożyć farsz, złożyć na pół i zlepić brzegi. Gotować około 5 minut w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju. Podawać okraszone stopionym boczkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczny przepis !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł na pierogi.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !