Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone pierogi z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
szpinak mrożony 10 dag
jajko 2 szt
cebula 1 szt
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek wędzony 10 dag
twaróg 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone pierogi z serem

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać szczyptę soli, jajka, szpinak i zarobić ciasto dodając gorącej wody. Zawinąć w folię i odłożyć na kilkanaście minut. Na 1 łyżce oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać do przeciśniętego przez praskę sera, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować, powycinać szklanką krążki. Na każdy krążek nałożyć farsz, złożyć na pół i zlepić brzegi. Gotować około 5 minut w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju. Podawać okraszone stopionym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.06.2013 19:24
Fajny pomysł na pierogi.
Motorek 01.01.2012 20:41
smaczne
Wacław 25.11.2011 10:22
smaczny przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak